Termék kategóriák
 
Árainkról...

Szeretne értesülni az árak változásáról, akkor iratkozzon fel híreinkre!

E-mail:
 
Keresés

 
Belépés
 

A kosár üres

 
Bannerek

Feltöltés alatt...

 
2019. March 20.

Üdvözöljük Webshopunkon!

A rózsatővek megrendelhetőek! Szállításukat október végétől illetve november közepétől indítjuk felszedéstől függően!

A rózsatő szezon tavasz végéig tart .

Jó böngészést Kívánunk!

A rendelés menete

Néhány mondatban bemutatnák, hogyan működik ez az oldal. Termékeinket a termék kategóriák alatt találhatja. Az árakról regisztráció nélkül is tud tájékozódni, de a vásárláshoz regisztráció szükséges.

Ha termékeinkkel kapcsolatosan bármilyen kérdése merülne fel, telefonos elérhetőségeinken készséggel állunk rendelkezésére munkaidőben:

 1. Import vágott, cserepes virágokról:
  RO /H Hangan Gabriella +36 20 524 5858

  Faiskolai termékekről:
  Dicsőné Hódosi Mónikat: +36 20 430 02 42

  Rózsatövekről:
  Dicsőné Hódosi Mónika : +36 20 430 02 42

  Webshop rendeléssel kapcsolatban: Szokolai Anikó : +36 70 322 39 52

  Hagymákról érdeklődni:Dicsőné Hódosi Mónika +36- 20-430-02-42

  Amennyiben technikai okok miatt nem sikerül leadnia megrendelését, természetesen e-mailen (marketing@kocsisflorakft.hu) is megteheti. A pontos számlázási adatokat, telefonos elérhetőséget, szállítással kapcsolatos információkat ez esetben is feltétlenül meg kell adni!

A rendelés menetét lépésről-lépésre megtalálja: az általános szerződési feltételeknél.

Mikor ültessünk rózsát ?

A dús virágzás és az erős növekedés titka a napos fekvésben, a jó tápanyag- és vízellátásban rejlik. Ügyeljünk még a bokrok tavaszi metszésére, a talaj tisztán tartására, a permetezésre és a téli feltöltésre. A szabadgyökeres töveket ősszel és kora tavasszal ültessük, a konténeres rózsákat a nyári hónapokban is biztonsággal telepíthetjük.

Rózsa ültetés :

A rózsa számára olyan helyet válasszunk, ahol naponta legalább 5-6 óra napfény éri, és az lehetőleg a reggeli órákban, hogy a harmatot – ami a gombabetegségek melegágya – gyorsan felszárítsa a levelekről. A rózsa a talajjal szemben nem igényes, ám a pangóvizet nem kedveli, és igen sok tápanyagot kíván.

Amennyiben szabadgyökerű oltványt telepítünk, az ültetést októberben fejezzük be. Az ültetőgödör két ásónyomnyi, körülbelül 40 centiméter mély legyen. Ha sorba telepítjük a rózsát, a növényeket 30-40 centiméterre ültessük el egymástól. Ha többsoros ágyásban kívánjuk ültetni, akkor a sortávolság 60 centi legyen.

A tenyészedényes (konténeres) rózsát – a fagyos időszakot és a forró, száraz napokat kivéve – az év bármely szakában ültethetjük. Számára az edény méretének kétszeres szélességű, és egy kissé mélyebb gödröt ássunk. A növényt úgy emeljük ki az edényből, hogy a földlabda lehetőleg ne sérüljön.

Mind az edényes, mind pedig a szabadgyökerű rózsát ültetés előtt napos helyen állítsuk fél napra vízbe, hogy a tárolás, illetve a szállítás során elveszített nedvességet pótolhassa. A konténeres növényt edényestől állítsuk vízbe. A szabadgyökerű rózsa gyökérzetét fűrészporral töltött zsugorfóliába csavarják. Ezt távolítsuk el, és a gyökereket óvatosan hajtogassuk szét, majd néhány centiméterrel kurtítsuk meg, vagy a sérült részek fölött vágjuk vissza. Ültetés előtt a gyenge hajtásokat távolítsuk el, a főhajtásokat pedig metsszük vissza a bokorrózsánál 3-4, a futórózsánál 8-10, a magastörzsű rózsánál pedig 2-3 szemre.

Mivel a rózsa több évtizedig (a bokorrózsa 15-20, a park- és futórózsa 30-40 évig) egy helyben marad, bőségesen el kell látni szerves anyaggal. Az ületetőgödörből kivett földet érett istállótrágyával, komposzttal vagy a kereskedelemben kapható humusztrágyával dúsítsuk. Az őszi begyökeresedéshez és a tavaszi hajtásfejlődéshez is biztosíthatunk tápanyagot, ha a Scotts Díszpark műtrágyacsalád Fák és cserjék ültetéséhez ajánlott 15-9-9 NPK arányú, 12-14 hónapos hatástartamú granulált műtrágyatablettáját alkalmazzuk az ültetésnél.

A tenyészedényes növényeket a benne lévő közeg szintjéig ültessük a gödörbe. A szabadgyökerű rózsa esetében az oltás helye 3-5 centiméterrel a talaj felszíne alá kerüljön.
A rózsafákat eredeti ületési mélységükig vagy az első visszametszésig ültessük el. Az ültetőgödröt az ültetés és feltöltés előtt és után is alaposan öntözzük (iszapoljuk) be. Tövenként körülbelül 5 liter vizet adjunk. A rózsatövet az első fagyok beálltáig rendszeresen öntözzük. A talajt lehetőleg 10-15 cm mélységig nedvesítsük át.

A tearózsa, a grandiflóra és a floribunda fajtákat a mínusz 7 fok alatti hőmérséklet végzetesen károsítja. A téli védelem érdekében a tövet az elágazásig kupacoljuk fel földdel, amire száraz lombot szórunk, vagy fenyőgallyakat fektetünk, kb. 10-15 cm vastagságban. A takaróanyagot áprilisban bontsuk el.


© Kocsis Flóra Szőreg Kft.Rólunk Impresszum